lu.se

Nationellt resurscentrum för fysik

Institutionen för Fysik, Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Edutainmentdag på Gröna Lund

Edutainmentdagarna 2017 blir 21-22 september och 28 september (fullbokade)+ extradag 29 september.

(Lärarintroduktion på Gröna Lund ägde rum 12 juni 2017)
Även 2017 kommer det att finnas informations och teknikbord

Upplev hur Newtons lagar får liv !

Välkommen till en inspirerande dag på Gröna Lund där du tillsammans med dina elever får möjlighet att upptäcka hur spännande matematik, teknik och fysik kan vara i verkligheten – i Gröna Lunds attraktioner!

Vår nöjespark är som ett stort laboratorium, fyllt med accelererande och roterande system. Newtons lagar känns i hela kroppen och plötsligt får skolböckernas texter liv. Här kan man mäta, observera, räkna och ta del av naturvetenskapliga principer på riktigt – utanför klassrummet!

Utvalda attraktioner öppnar bara för er mellan kl 12-15.

Arbetsuppgifter för de olika attraktionerna får du tillsammans med en bekräftelse i god tid före höstterminsstarten 2017.

Det kan vara bra att förbereda eleverna på vilka undersökningar de ska göra i parken. Ladda ned arbetsblad mm inför Edutainmentdagen. Vi kommer inför 2017 att ta fram nya förslag på arbetsblad för lärare som deltar första gången och även förslag på olika arbetsblad för olika årskurser.

Mer inspiration och exempel finns på tivoli.fysik.org på sidorna för de olika attraktionerna.

Vetenskapens hus anordnar också tillfällen för dig som lärare att förbereda besöket. Läs mer om fortbildning och anmälan

Varmt välkomna önskar

Gröna Lund, Vetenskapens Hus och Nationellt Resurscentrum för Fysik.