lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Regler

Se också lista över attraktioner och tillåten utrustning under edutainmentdagen 2013.

Ett nöjesfält erbjuder möjligheter att uppleva många olika slag av rörelser och att genomföra olika experiment för att undersöka dem närmare. Attraktionerna ustätter oss för starka krafter och höga höjder och hastigheter. Därför ställs höga säkerhetskrav på experimentutrustningen. All utrustning skall hållas inne i vagnen eller nära kroppen. Grundprincipen är "inga lösa föremål". I samband med experiment kan dock några små, lätta och mjuka föremål tas me

  • Utan särskild förfrågan går det bra att ta med en liten plastslinky (max 4 cm lång och 4 cm i diameter) som sätts fast med gummiband runt ett finger.
  • Ett litet gosedjur i snöre (max 40 cm) och en gradskiva kopierad till OH-blad eller papper (max 10 cm) kan tas med, utom i attraktioner med längdgräns 140 cm. Snöret skall viras runt finger eller hand och måste sitta väl fast i gosedjuret.
  • En liten plastmugg med c:a 1cm vatten får tas med i Fritt Fall, Katapulten och Kättingflygaren, efter attraktionsvärdens bedömning.
  • Spiraldjur (e.d.) kan tas med om det hålls stadigt i öronen och som säkerhet dessutom har en ögla eller ett gummiband som sätts runt armen.

  För gymnasister kan det vara aktuellt att även utföra mätningar med elektronisk utrustning. Denna skall i så fall sitta fast på kroppen i en ficka, midjeväska, ryggsäck e.d. och godkännas av attraktionsvärden. En liten givare kan ev. hållas i handen (hör med attraktionsvärden).

  All utrustning måste visas upp för attraktionsvärden före turen.

  Vi påminner också om att halsdukar och långa scarves är olämpliga i bl.a. berg-och-dalbanor och att trätofflor skall tas av i bl.a. Katapulten, Fritt Fall och Kättingflygaren. Följ alltid attraktionsvärdens uppmaningar.