lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Teknik på Gröna Lund

Gröna Lund är fullt av finurliga tekniska lösningar som gör att man kan åka snabbt, falla långt och svänga tvärt utan att skada dig. Lösningarna är oftast osynliga, men inför Edutainmentdagarna har Gröna Lunds tekniker dukat upp ett stort smörgåsbord av exempel på den teknik som används för att skapa de magiska upplevelserna i berg- och dalbanor och andra åkattraktioner. Dessutom bjuder Vetenskapens Hus på kompletterande demonstrationer av den fysik som tillämpas.

arbetsbladen för Edutainmentdagar (se också Gröna Lunds sidor) finns teknikfrågor som kan besvaras genom besök på Teknikbordet. Även på andra delar av arbetsbladet finns teknikfrågor som samlats på egen sida, tillsammans med ytterligare frågor. Välkommen att studera teknik på Gröna Lund. Se också spellistan från tekniktorget 2017

Från de första årens teknikbord har utställningen utvidgats, först till ett tekniktorg och så småningom till ett teknik och fysiktorg.

Läs mer i en artikel i LMNT-nytt 2023, nr 1 om Tekniktorget (s 4)

PS: Roboten som 2022 hälsade välkommen till Tekniktorget flyttade sedan till Tyrol, där den hälsade besökare välkomna med ett ölglas i stället för en skiftnyckel.