lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Gröna Lund

För dig som är lärare och besöker Gröna Lund med din klass!

Välkommen till en inspirerande fysikdag tillsammans med dina elever under Gröna Lunds Edutainmentdagar 

Läs mer och ladda ned material inför edutainmentdagarna, som  anordnas i samarbete mellan Gröna Lund, Nationellt resurscentrum för fysik och Vetenskapens hus.  Under 2022 medverkar även Tekniska museet. Det kommer också ett nytt arbetsblad med uppgifter för PopExpressen och Monster (under utveckling) 

För dig som besöker Gröna Lund med yngre barn har vi tagit fram ett häfte (Sidordning 2,3,4,1 - vik ihop till ett häfte) med några undersökningar att prova tillsammans. (Läs mer
(Se också arbetsblad till en tidigare lärardag och förslag på upplägg för förstagångsbesök)

Du kan förbereda besöket med räkneuppgifter och klurigheter från Gröna Lunds hemsida, där du också kan ladda ner ett Tipsblad för dina elever. Materialet har tagits fram i ett samarbete mellan Gröna Lund och Nationellt Resurscentrum för Fysik.

Om det är första gången du använder en nöjespark med eleverna kan detta vara en lagom ambitionsnivå. Du kanske kan välja någon av attraktionerna för gemensam fördjupning.

Du som känner dig trygg med klassbesök i en nöjespark kan också välja att låta eleverna i grupper om 4-6 elever fördjupa sig i olika attraktioner. På denna sida finns förslag till arbetsblad för sex olika grupper, i två olika svårighetsgrader.

Det finns också en lärarsida med förslag på förberedelser.

Låt eleverna skriva en kort rapport och presentera resultaten för varandra. Vi tar vi gärna emot förslag på förändringar och kompletteringar. Du få naturligtvis gärna fråga om det är något du undrar: Skicka e-post till Ann-Marie.Pendrill@fysik.lu.se eller gå med i Facebook-gruppen Tivolifysik och ställ en fråga där.

När du är i parken har du många möjligheter att diskutera fysikaliska begrepp med dina elever. Glöm inte att själv prova några av attraktionerna och upplev fysik för hela kroppen.